Мкртчян Фрунзик Мушегович

Фрунзик Мушегович Мкртчян (4.7.1930, Ленинакан — 29.12.1993, Ереван) — совет кино актёрĕ.

Фрунзик Мкртчян
Фото
Çуралнă чухнехи ят: Фрунзик Мушегович Мкртчян
Çуралнă вăхăт: 1930, утă, 4
Çуралнă вырăн: Ленинакан, ССРП
Вилнĕ вăхăт: 1993 раштав, 29
Вилнĕ вырăн: Ереван
Професси: раççей актёрĕ
Карьера: 1955—1993

БиографиПравить

ФильмографиПравить

  1. 1955 — Адресата шыраса — эпизод
  2. 1956 — Чыслăха пула — Вардан
  3. 1959 — Мĕн кĕрлесе юхать шыв — Хачатур
  4. 1959 — 01-99 (короткометражный) — Гарсеван
  5. 1960 — Мускоманда каччисем — Арсен
  6. 1962 — Хуçа тата тарçă (кĕске фильм) — Симон
  7. 1963 — Çулăм (кĕске фильм) — Мисак
  8. 1965 — Вăтăр виççĕ — профессор Брук
  9. 1966 — Кавказ тыткăнçи, е Шурик каллех шаркурнисем — Джабраилов, Саахов шофёрĕ, Нина куккăшĕ
  10. 1966 — Айболит-66 — пират "Грустный"
  11. 1966 — Асамат кĕперĕн формули — милиционер Кабурян
  12. 1966 — Çирĕм ултă баку комиссарĕ — усатый Гочи
  13. 1966 — Выçлăх чухне (кĕске фильм) — Амбо
  14. 1967 — Виçкĕтеслĕх — Гаспар-тимĕçĕ
  15. 1968 — Шурă рояль — Юсуф Юсуфович Ахмедов, композитор
  16. 1968Ан кулян! — аресленĕ турккă-контрабандист
  17. 1969 — Взрыв после полуночи — Мухташев
  18. 1969 — Ĕнер, паян тата яланах — упăшка
  19. 1969 — Фотографи (кĕске фильм) — Аваг
  20. 1969 — Адам тата Хева — Бекир
  21. 1971 — Эпир тата пирĕн тусем — Ишхан кĕтӳç
  22. 1971Хатабала — Шак
  23. 1972 — Айрик — Овсеп
  24. 1972 — Арçынсем — Сурен
  25. 1972 — Палăк (кĕске фильм) — Авак
  26. 1973 — Мгер канура шаркурнисем — Мгер
  27. 1977 — Багдасар арăмĕнче уйрăлать — Багдасар
  28. 1977 — Чуллă айлăм — Сандро
  29. 1977 — Наапет — Апро
  30. 1977 — Салтак тата слон — Арменак Гаспарян
  31. 1977 — Мимино — Рубик Хачикян (Рубен Вартанович Хачикян), шофёр
  32. 1979 — О, Геворк (кĕске фильм) — муж
  33. 1979 — Суета сует — Борис Иванович
  34. 1979 — Добрая половина жизни 
  35. 1979 — Приключения Али-бабы и сорока разбойников (ССРП, Инди) — Мустафа
  36. 1979 — Куçкĕскинчи тĕнче (киноальманах «Чи лайăх çын») — артист Мкртчян
  37. 1980 — Пощёчина — Григор-ага
  38. 1980 — Крупный выигрыш — Гарник Гаспарян
  39. 1981 — Тифлис—Париж и обратно — Рачик Мовсесян
  40. 1981 — Перед закрытой дверью — Вартан
  41. 1981 — Скромный человек (короткометражный) 
  42. 1982 — Песнь прошедших дней — Никол
  43. 1983 — Пожар — Рубен
  44. 1983 — Пĕчченнисене пурăнкăчпа тивĕçтереççĕВартан, муж Нины Александровны
  45. 1984 — Легенда о любви (СССР, Индия) — разбойник Барманду
  46. 1984 — Всадник, которого ждут 
  47. 1984 — Танго нашего детства — Рубен
  48. 1987 — Как дома, как дела? — Арам

КаçăсемПравить